Hvis du har altid længtes efter trægulve, er du i godt selskab. Mens bløde trægulv kan dateres tilbage til kolonitiden, brast trægulve først på scenen i slutningen af 1600-tallet. Hvis du kender kun, at du vil trægulve graciøse dit hjem, Læs denne hurtig og beskidt guide, så dit hoved ikke vil dreje når du taler med din entreprenør. Denne ti-minutters Læs vil guide dig gennem grundlæggende i træsorter, kvaliteter, typer og stilarter.

Træsorter

Med over 50 træ arter tilgængelige for trægulve, rød eg tegner sig for mere end 50% af hårdt træ gulve salg. Dens popularitet skyldes dens elegance, holdbarhed og omkostningseffektivitet. Maple rangerer anden i popularitet for nye trægulve. lærketræ terrassebrædder Nyere tendenser tyder på et voksende appetit på bambus, kirsebær og hvid eg. Nogle af de mere esoteriske importerede woods bruges i trægulve omfatter brasiliansk kirsebær, australske cypress, afrikanske padauk og burmesiske teak.

Farvemuligheder er rigeligt. Hvis farve er en prioritet, og du vil den naturlige skønhed af træ til at skinne igennem, skal du vælge en træsort, der svarer bedst til din farve præference.

Træ kvaliteter

Grade refererer kun til skønheden i træ, ikke til dets holdbarhed eller servicevenlighed. Ikke hver klasse gælder for hver træsort. En træsort er klassificeret som klart, Vælg eller fælles, eller det er klassificeret som første, andet eller tredje. Klar/første, Vælg/sekund, fælles/tredje kvaliteter er ikke ens, men de er tæt nok til at fremlægge en fælles forbruger definition. De seks grundlæggende træ kvaliteter omfatter:

Klar eller første – gratis fra de fleste synlige defekter og misfarvning, indeholder kun mindre synlige mangler

Vælg eller andet – kan indeholde mindre mangler, såsom farvevariationer

Fælles eller tredje – indeholder knaster og farveforskelle, ofte klassificeret som “rustik” træ

Solid vs manipuleret træ

Mange mennesker tror, at hårdttræ og massivt træ er synonymt. De er ikke. Hvis du hører udtrykket manipuleret træ for første gang, tror du sandsynligvis, at det er en eller anden måde ringere end massivt træ. Det er ikke nødvendigvis sandt.

Massivt træ er sleben fra en solid ¾” stykke træ. Massivt trægulv udvide og kontrakt mere end manipuleret woods og er særligt modtagelige over for fugt. Da træ udvider og sammentrækker sig, det kan spænde eller kan det efterlade huller. To almindelige metoder til bekæmpelse af disse huller omfatter affasede kanter og forlader udvidelse huller — huller mellem træ og væggen — skjult af den base molding.

Du vil finde de fleste af de populære træsorter som eg, ahorn, kirsebær og andre tilgængelige i manipuleret træ. Undertiden kaldes presset træ, manipuleret træ kommer i 3-lags eller 5-lags versioner — tre eller fem agglomererede lag af træ. Manipuleret træ gulve bukke under for lidt, hvis nogen udvidelse og sammentrækning og er perfekt egnet til værelser modtagelige for fugt. Hvis du vil have trægulv i badeværelset, køkkenet eller i ethvert rum, hvor fugten ophobes, overveje manipuleret træ for dens større stabilitet. Hvis du har planer om at lægge et trægulv direkte over beton, skal du installere manipuleret træ for at opretholde strukturelle integritet.

Træ stilarter

Når du har bestemt arter, træ grade og besluttet mellem solidt og manipuleret træ, kan du gå videre til sjovt ting-stil. Fælles træ stilarter omfatter:

Parketgulv

Plank

Strip

Strips og planker er lange, lineære nedskæringer af skoven. Den væsentligste forskel er bredden af træ. Strimler spænder fra bredder af 1 ½” til 2 ¼”, mens planker spænder fra bredder af 3 “til 8”. Overveje strips, hvis dit mål er at skabe illusionen af en større plads. Serien af små træstykker oprette parkets geometrisk design. Parket gulve supplement store, luftige værelser.

Vælg dit trægulv med omhu; de kan tilføje skønhed og varme til omgivelserne i meget lang tid, endda en levetid.

Hurtig og beskidt Guide til trægulve

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.